vize işlemleri

Avusturya Vizesi

İçindekiler

Avustralya ile sık sık karıştırılmaya devam eden Avusturya, Avrupa’nın tam göbeğinde bulunan muhteşem bir Avrupa ülkesidir. Avusturya, milyonlarca yazara ev sahipliği etmiş, etnik ve kültürel yapısı güçlü olan ülkeler arasında yerini almaya devam eder. Özellikle de ülkenin eğitim standartlarının yüksek olması, birçok öğrencinin çalışmak ya da öğrenim görmek amacıyla Avusturya’yı ziyaret etmesine sebebiyet vermiştir. Aynı durum çalışma standartları için de geçerli kılınmıştır.

Avusturya, eğitim ve öğretim alanında gelişmiş ülkeler arasında yerini aldığı için; çalışma konusunda da birçok farklı alternatif sunulduğu verilen bilgiler arasında yer alır. Sizde bu seçeneklerden yararlanmak isteyen bir kişi iseniz; dilediğiniz zaman Avusturya vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Üstelik ülkeye gideceğiniz zaman gezeceğiniz yerlerin sayısı oldukça fazladır. Bu sayede kültürel zekanızı geliştirme şansı da yakalayabilirsiniz.

Avusturya gelişmiş ülkeleri arasında olmasının yanı sıra; Schengen vizesi imkanı tanıyan ülkelerden de bir tanesidir. Schengen vizesi almanız demek, bütün Avrupa ülkelerine giriş yapmanız demektir. Bu nedenle, söz konusu vize türünün alınması çok kıymetlidir. Durum böyle olunca; Schengen vizesi şartları da artış göstermeye başlamıştır. Tam da bu nedenden ötürü; vize içerisinde belirtmiş olduğunuz belgeler, çok daha detaylı bir biçimde incelenecektir. Bu nedenle, vize danışmanlık firmalarından destek almanız, bu işlemleri çok daha kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturmanıza da olanak tanıyacaktır. Güvenli vize danışmanlık firmamız, bu konuda size yardımcı olacaktır.

Avusturya Vizesi Ön Başvuru Formu

Avusturya vizesi ön başvuru formu, ülkeye giriş yapabilmek için ilk aşamanızı kapsamaktadır. Avusturya’ya gitmek isteyen kişilerin, mutlaka ön başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Bu belge, internet üzerinde yayınlanmaktadır. Avusturya konsolosluğu web sayfasına giren herhangi bir kişi, ön başvuru formunu kolaylıkla görüntüleme şansını elde edebilir. Ön başvuru formunda sizden talep edilen bilgiler, oldukça spesifiktir. Yalnızca kişisel bilgilerinizi beyan ederek doldurabileceğiniz bu formu, doğru olması ve özenli yazılması çok önemlidir. Avusturya vizesi ön başvuru formunda belirtmeniz gereken bilgilerinizi ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • C kimlik numarası
  • Mevcut telefon numarası
  • Gün ay yıl şeklinde belirtilen doğum tarihi
  • E-posta adresi
  • İkametgah adresi
  • İsim ve soyisim

Yukarıda verilen bilgiler, ön başvuru formunda beyan edilmelidir. Aynı zamanda e-posta adresiniz ve telefon numaranızı tekrar kontrol etmeniz de fayda vardır. Bu bilgilere erişim sağlayamamanız halinde; vize süreciniz ile ilgili bilgi alabilmeniz de kesinlikle mümkün olmayacaktır. Bu nedenle formun doğru doldurulması çok önemlidir. Aynı zamanda formu internet üzerinden doldurulmasının ardından; bir kopyasının alınması ve vize dosyası içerisine eklenmesi çok önemlidir. Bu sayede, konsolosluk yetkililerinin size ulaşması da oldukça kolay olacaktır.

Avusturya Vizesi İçin Gereken Belgeler

Avusturya vizesi için gereken belgeler, konsolosluk tarafından büyük bir önem de karşılanmaktadır. Konsolosluğa belirtmiş olduğunuz bu belgelerde, herhangi bir yanlışlık ya da evrakta sahtecilik yapılması durumunda; bir daha Schengen vizesi almanız mümkün olmayacaktır. Avusturya, Avrupa birliğine bağlı olan ülkeler arasında yerini aldığı için; Schengen bize de imkanı tanımaktadır. Schengen vizesi sayesinde, Avusturya sınırları içerisinde bulunduğumuz süreç içerisinde, farklı ülkeleri ziyaret etmeniz de mümkündür. Üstelik, Avusturya hemen hemen bütün Avrupa ülkelerine oldukça yakın mesafededir. Schengen vizesi alabilmek için hazırlamanız gereken bazı belgeler ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Konsolosluk tarafından belirtilen ilk belge, kesinlikle nüfus cüzdanın ön ve arka fotokopisi olmuştur. Bununla beraber nüfus kayıt örneğinin hazırlanması da Avusturya konsolosluğu tarafından büyük bir önemle karşılanmaktadır. Bu iki belgenin de e-Devlet üzerinden çıkartılması mümkün olacaktır.
  • Avusturya konsolosluğunun talep ettiği belgelerden bir diğeri ise; hiç kuşkusuz adli sicil kaydı örneği olacaktır. Bu belgenin tam tescilli bir şekilde hazırlanması çok önemlidir. Schengen vizesi alabilmek için, herhangi bir suç kaydınız olup olmadığını belirtmelisiniz.
  • Avusturya konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerden bir tanesi ise; pasaportunuzun ön ve arka fotokopisi ile birlikte üç sayfa boşluk olup olmadığıdır. Üç sayfa boşluğumuz olmazsa, vizesi almanız mümkün olmayacaktır.
  • Schengen vizesi almak isteyen kişilerin; mutlaka kendilerine ait bir banka hesabı olmak zorundadır. Kendilerine ait banka hesabı olmayan kişilerin ise; vize mülakatından önce hesap açtırmaları gerekmektedir.
  • Schengen vizesi almanız için konulan şartlardan bir tanesi ise; son altı aylık harcamalarınızı belgelendirerek konsolosluğa sunmanızdır.
  • Memur olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlarını ise; maaşlarını bandrollü bir şekilde beyan etmeleri gerekecektir.
  • Schengen vizesi almayı talep eden vatandaşların; mutlaka ülkede ne yapacaklarına dair bir mektup yazmaları gerekmektedir. Aynı zamanda ülkede çalışacak ya da eğitim görecek kişilerin de nerede konaklayacaklarını belirtmeleri gerekir.
  • Ülkeye turizm amacıyla gitmek isteyen kişilerin; konaklama yerini ve uçak biletlerini önceden hazırlamış olması, vize mülakatı esnasında artı puan kazanmalarına yardımcı olacaktır.

Yukarıda bahsedilen belgelerin tam olması durumunda; Avusturya vizesi alma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Ancak belgelerden herhangi bir tanesinin dahi eksik olması, vize işlemlerinizin reddedilmesine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle, konsolosluk resmi sitesi üzerinde belirtilmiş olan belgeleri; tekrar kontrol etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu konuda yardım almak istemeniz halinde ise; Büyükelçiliği vize danışmanlık firmasının, size büyük ölçüde yardımcı olacağından emin olabilirsiniz.

Avusturya Vizesi Türleri

Avusturya vizesi türleri, oldukça çeşitlidir. Bu durumun sebebi ise; Avusturya’nın Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri arasında yerini alıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Her geçen yıl gelişmişlik seviyesini yükseltmeye başaran Avusturya; birçok ülkeden göç almaya da devam etmektedir. Avusturya’ya gitmek isteyen öğrenci ya da çalışan kişilerin başvuruda bulunabileceği çeşitli vize türleri ise konsolosluk web sitesi üzerinde şu şekilde beyan edilmiştir;

  • Avusturya aile ziyareti vizesi
  • Avusturya arkadaş ziyareti vizesi
  • Avusturya çalışma vizesi
  • Avusturya ticari vize
  • Avusturya Kültür ve sanat aktiviteleri vizesi
  • Avusturya eğitim Öğretim vizesi
  • Avusturya staj vizesi
  • Avusturya dil öğrenim vizesi
  • Avusturya Turizm vizesi
  • Avusturya spor aktiviteleri vizesi

Yukarıda belirtilmiş olan bütün vize türleri, her yıl başvuruya açık bir şekilde konsolosluk web sitesi üzerinden paylaşılmaya devam etmektedir. Aynı zamanda, hangi vize türü için hangi belgelerin talep edildiği de konsolosluk sitesi üzerinde yayınlanmaktadır. Bu konuda daha detaylı bilgilere ulaşım sağlamak istiyorsanız ise; Büyükelçiliği danışmanlık firmamızdan destek almanız mümkün olacaktır. Firmamız, her anlamda size yardımcı olarak, kısa süre içerisinde Avusturya vizesi almanıza olanak tanımaktadır.

Avusturya Vizesi Sonuçları

Avusturya vizesi sonuçları ve sonuçlarının ne zaman açıklandığı da ülkeye giriş yapmak üzere hazırlanan vatandaşlar tarafından merak konusu olmuştur. Avusturya vizesi sonuçları; en fazla 72 saat içerisinde, dijital yollarla vatandaşlara aktarılmaktadır. Bu nedenle, e-posta adresi ve telefon numaralarının sık sık kontrol edilmesinde fayda vardır.

Avusturya Vize Ücretleri

Avusturya vize ücretleri; 2024 yılı itibari ile 60 Euro olarak belirlenmiştir. Ancak altı yaş altında bir çocuğunuz varsa; yalnızca 30 Euro ödemeniz yeterli olacaktır. Bu durum, Çocuklu aileler için oldukça büyük bir avantajdır. Vize harçları, Güvenli vize danışmanlık firmamız tarafından yatırılarak dekont vize dosyanızın içerisine eklenecektir. Bu sayede, çok fazla işlem yapmadan; Schengen vizesini kısa yollardan alma şansı elde edebileceğinize de emin olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Call Now Button